Land VanTosse

Gepubliceerd op 9 oktober 2022 om 17:44


Ommetje Landerij VanTosse

De route loopt over historische zandwegen en paden langs een lappendeken van graanakkers, bloemrijke akkerranden, houtwallen met eeuwenoude eikenstobben, hakhoutbosjes, hooilandjes, weitjes en poelen. Bij de akkers staan gewasborden met informatie over de gewassen, de teeltmethode en producten. De route wordt door palen met een routeschildje aangegeven. 

Meer natuur

Extra houtwallen in de gehele Landerij

- Houtstapelmuurtjes als perceelscheiding

- Vlinder- en bijenweides bij de Tuinderij

- Een poel in de Tuinderij

- Een poel aan de Mugheuvelstraat

- Een Herinneringsbos

Mijn wandeling

Landerij VanTosse, daar is het gewoon heerlijk vertoeven. Ik doe dit nagenoeg elke week. Deze Landerij is niet zo heel ver van waar ik woon. Als ik daar wandelingen maakt wordt ik rustig en overdenk ik van alles. Zo ook over wat mij de afgelopen anderhalf jaar is overkomen. Eerlijk gezegd krijg ik daar mijn balans een beetje terug. Het is gewoon heerlijk dat dit allemaal in dit stukje prachtige natuur kan. Ik ben blij dat dit bij mij in de buurt te vinden is. Voor mij is het een stukje paradijs, waar iedereen van zou moeten kunnen genieten.

Op mooie en zonnige dagen wordt daar erg veel gewandeld. Maar als de zon er niet is en het regent een klein beetje, kom je nagenoeg niemand tegen.

Verder vind ik mijn rust in het herinneringsbos. Daar zoek ik meestal een bankje op. Bij een van die bankjes staat een boom voor Bob. Deze Bob zat bij de reddingsbrigade en is al enige tijd niet meer onder ons. Dat plekje van hem, is mijn mooiste plekje om te kunnen mediteren en zo nu en dan praat ik met Bob.

In ieder geval is Landerij VanTosse een prachtig stukje land, waar ik graag mijn foto’s schiet.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.