Wat zie jij?

Gepubliceerd op 27 augustus 2022 om 10:39

What do you see

Op zondag 19 november 2019 was ik in Eindhoven. Het was die dag een koopzondag. Op deze dag was het best druk. Toen ik verder door het centrum wandelde, zag ik dit kleine groepje staan. Ze waren in een stille actie. Toen ik hen zo zag, bedacht ik meteen om van hen een foto te maken. De positie van deze mensen sprak voor mij boekdelen en wist meteen dat dit ging om een stille actie.

 

Iedereen weet dat de wereld om ons heen in een rap tempo aan het veranderen is. Vooral na die tijd van 19 november 2019. Want de corona-tijd brak enige tijd later aan. De economie veranderde in een korte tijd naar een dieptepunt. Alles werd duurder en de armoede werd daardoor als maar groter.

 

Niet alleen stille acties kwamen er, maar ook erg harder, zeker toen ook nog eens de avondklok werd ingevoerd, de mondkapjes en de daarbij horende ander halve meter en dat alleen de supermarkten nog ‘normaal’ open mochten zijn.

 

Na die tijd is de wereld alleen nog maar harder geworden. Zo ie zo ook na de corona periode, want toen kwam ook nog eens de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Dat bracht de wereld helemaal op z’n kop. Op dit moment is het eind nog steeds niet in zicht, want zelfs de gaskraan werd meer en deels dichtgedraaid. Wederom werden er steeds meer producten onbepaalbaar en kwamen mensen in diepe schulden.

 

Nagenoeg niemand zag dit in 2019 aankomen, maar dit kleine groepje in Eindhoven dus wel. Zij opende de ogen van mij nog veel meer en misschien dat na het lezen van dit blog, nog meer mensen hun ogen eindelijk gaan openen.

 

© Eduard Rosier 


Reactie plaatsen

Reacties

Chris van Rooij
5 maanden geleden

Zo als ik het zag is dat de mensen door hun jachtige gedrag veel niet meer zien van hun omgeving.

Eduard Rosier
5 maanden geleden

Chris daar heb gewoon gelijk in, alleen ziet niet iedereen dit.

Dankjewel voor je reactie :-)

Dinny Bacio
15 dagen geleden

Als journalist versta jij je vak perfect! Prachtig geschreven.
Je had mijn aandacht, en mijn aandacht bleef….
Jouw manier van schrijven is erg fijn.

Lieve groet Dinny

Eduard Rosier
14 dagen geleden

Jouw reactie ontroerd mij. Ik doe wat ik graag doe. Natuurlijk met foto en mijn verhaal. Dat is journalistiek gezien, iets wat ik graag doe.

Dankjewel