Natuur in Oss

De gemeente Oss heeft diverse parken en is omringt door prachtige bossen. Het loont zeker de moeite om deze groene omgevingen een bezoek te brengen. 

Villa Constance

Museum Jan Cunen is een kunstmuseum gevestigd in de monumentale 'Villa Constance', een fabrikantenvilla in het centrum van de Noord-Brabantse stad Oss. In het museum worden tentoonstellingen gehouden van negentiende-eeuwse, (vroeg) twintigste-eeuwse en hedendaagse kunst en over het 'Verhaal van Oss', met educatie als speerpunt. Sinds 2001 is het gebouw aangewezen als Rijksmonument. Museum Jan Cunen verzelfstandigde in 2016. In september 2017 heropende het museum na een verbouwing, herinrichting en uitbreiding. Er werd een nieuwe hoofdentree gecreëerd, een nieuwe horeca met terras en een nieuwe museumwinkel gerealiseerd.

De monumentale villa waarin het Museum Jan Cunen is gehuisvest, werd in 1888 gebouwd naar een ontwerp van H.R. Hendriks. Opdrachtgever was Arnold van den Bergh, zoon van de Osse margarinefabrikant Simon van den Bergh. Hij vernoemde het pand naar een van zijn dochters.

Op de laatste foto in deze serie, staat een foto van Café Bellevue. Dat café bestaat al vanaf 1923 en ligt gelegen aan het historische Jan Cunen park.

Oss van bovenaf

Toen kermissen nog konden, ben ik in een reuzenrat gegaan. Natuurlijk wilde ik Oss van bovenaf bekijken. Zo kan je zien hoe mooi en groen deze stad is. 

De laatste foto in deze serie, is op de eerste verdieping van het Bergoskwartier parkeergarage gefotografeerd. 

Grote kerk

De Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Kerk is beter bekend als de Grote Kerk van Oss, en is gelegen aan de kerkstraat. De kerk is gewijd aan het dogma De Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Het is een in neogotische stijl gebouwde kerk, welke ontworpen is door H.J. Van Tulder. De kerk, met een opvallend spitsloze toren werd gebouwd in 1857-1859.

De eerste twee foto’s die je ziet, heb ik onlangs bij een avondwandeling gemaakt. De vier opvolgende, heb ik in de zelfde periode overdag op de foto gezet.

Avond fotografie

Dit keer heb ik in Oss een avondwandeling gemaakt. Ik ben namelijk gek op de avond, want dan gaat de verlichting aan en dat geeft sfeer. 

- De eerste foto is van een boerderij midden in een woonwijk. Deze bevind zich in de wijk De Ruwaard.

- De tweede foto is van een appartement gebouw, deze staat tegenover een kinderboerderij de Elzenhoek

- De laatste vier foto’s heb ik gemaakt aan de Schaepmanlaan in Oss